Klimaat

Vaak word er gevraagd naar de temperatuur gemiddelden in bepaalde maanden.

Ik zocht dit vandaag op en dacht, zal het ook gelijk even hier plaatsen.

El Zorro ligt op 800 meter, wat het vaak een graad of 4 frisser maakt dan gelijk aan de kust. Dat is vooral merkbaar aan de nachttemperaturen. In de zomer is dat natuurlijk juist heerlijk!

Hier de statistieken:

De meteoblue klimaat diagrammen zijn gebaseerd op 30 jaar uurlijkse modelsimulaties en beschikbaar voor elke plaats op aarde. Ze geven het klimaat goed weer.  De gesimuleerde weergegevens hebben een resolutie van zo’n 30 km waardoor lokale effecten zoals onweer, lokale winden of tornado’s niet kunnen worden weergegeven.

 

Gemiddelde temperatuur en neerslag

Het “gemiddelde dagelijkse maximum” (rode lijn) toont de maximum temperatuur van een gemiddelde dag van elke maand voor Puerto Lumbreras. Zo toont het “gemiddelde dagelijkse minimum” (blauwe lijn) de gemiddelde minimum temperatuur. Hete dagen en koude nachten (gestreepte rode en blauwe lijnen) tonen het gemiddelde van de heetste dag en koudste nacht van elke maand in de afgelopen 30 jaar. Voor de vakantieplanning kunt u de gemiddelde temperaturen verwachten en voorbereid zijn voor warmere en koudere dagen. Windsnelheden worden niet standaard weergeven, maar kunnen onderaan de grafiek worden ingeschakeld.
chart

Bij maandelijkse neerslag boven de 150mm is het meestal nat en onder de 40mm voornamelijk droog. Toelichting: Gesimuleerde hoeveelheden neerslag in tropische gebieden en complexe terreinen zijn over het algemeen lager dan lokale metingen.

 

chart (1)chart (2)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: