Yurt

WhatsApp Image 2019-11-01 at 13.55.10.jpeg

Op een rustig plekje van El Zorro staat onze yurt.

Een Yurt (wat simpelweg ‘huis’ in Turkse talenfamilies betekent) is afkomstig uit Centraal-Azië.  In ons geval komt de yurt ofwel Ger (in het Mongools) uit Mongolië. Het is een ronde houten constructie bestaande uit talrijke houten stokken (oorspronkelijk is dit vaak wilg) die op een geniale manier samengehouden worden en aldus een ronde ruimte met een koepelvormig dak vormen. Het is het traditionele huis van alle nomadische volkeren van de Centraal-Aziatische steppes omdat het als woning heel makkelijk verplaatst kan worden. In relatie tot de ruimte die het creëert is er zeer weinig materiaal nodig en dus is het geheel gemakkelijk te transporteren. Desondanks is een yurt bestand tegen alle extreme weersomstandigheden. Niet voor niets dat het millennia heeft overleeft op de soms onherbergzame steppes. Voor het Spaanse weertype hebben wij de yurt nogmaals aangepast. Het vilt is vervangen door een dubbele laag canvas. Daarbij eist de zon regelmatig zijn tol op het doek en vervangen wij het doek bijna elk jaar. Het dak is niet meer van stof maar van hout met een groot raam waardoor u ´s nachts naar de sterren kunt kijken!

De yurt gebruiken wij zowel als  groepsruimte voor de diverse yoga groepen die ons bezoeken alsook voor accommodatie tot 4 personen.

Naar gelang het aantal bewoners richten wij de yurt in. De yurt is volledig ingericht met bedden, eettafel, zitbank, buitenmeubilair, koelkast met apart vriesvak, kooktoestel, potten en pannen en servies en tevens een kluisje. Ook beddengoed, hand- en theedoeken, badlakens en badjassen zijn aanwezig.

U hoeft alleen nog maar te genieten van de stilte, de rust en de prachtige plek.

Een toilet en een afwasmogelijkheid en kookgelegenheid zijn aanwezig bij de yurt, douchen kunt u onder u eigen solar douche. U mag natuurlijk ook  in het douchehuis douchen en natuurlijk kunt u gebruik maken van alle faciliteiten van de camping, zoals het zwembad, internet en de boeken en tv in La Cantina.

Ook kunt u deelnemen aan onze wandelingen of onze maaltijden.

Meer vragen mail dan naar nieselops@hotmail.com of stuur het onderstaande formulier op met uw vragen! Welkom!

2012-07-30 11.36.58

WhatsApp Image 2019-11-01 at 13.55.10.jpeg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: