Flamenco

Flamenco

Het is moeilijk te omschrijven wat dé flamenco is.. zeker is dat het een verzamelnaam is voor de muziek, zang en dans zoals die in de afgelopen eeuwen ontstaan is in het Zuidspaanse Andalusië. Over de flamenco wordt vaak gezegd dat zij temperamentvol is, expressief en krachtig. Maar ook dat het veel meer is dan een muzikale stroming, en daarom een levensstijl.Een levensstijl waarin het sleutelwoord Duende is. Je komt het veel tegen als je gaat zoeken naar wat er geschreven is over flamenco (en dat is heel veel..). Duende laat zich ook niet makkelijk omschrijven maar heeft alles te maken met het moment waarop zanger, danser of gitarist zo volledig opgaat in de muziek dat er iets ontstaat dat meer is dan de muziek, zang of dans op zichzelf, een soort magisch moment waarop het publiek de adem inhoudt, geroerd is door de flamenco en waarop je hart sneller gaat kloppen. Flamenco heeft immers bovenal alles te maken met het uitdrukken van een gevoel, wat kan variëren van intense triestheid tot grote vreugde, afhankelijk van de compás (ritme) die gekozen wordt en hoe er mee omgegaan wordt.

La Gitana Inglesa

We komen al zeker 15 jaar in Vera en hadden nog nooit een echte flamenco show gezien. Maar de afgelopen twee jaar hebben we kunnen genieten van de shows van La Gitana Inglesa, die met haar groep echte, rauwe, pure flamenco naar de regio heeft gebracht.

Veel van deze shows hebben we bezocht met onze gasten van de camping, maar ook veel gasten op Vera Natura hebben intens genoten van  kleinschalige intieme shows van La Gitana Inglesa in combinatie met een maaltijd.

La Gitana Inglesa heeft ook diverse geweldige workshops op de camping gegeven! Mensen die hier interesse in hebben, laat het ons zeker weten, dan kunnen we wat organiseren!

Ik zal op deze pagina steeds de komende shows en data posten! Klik op de link flamenco rechts in uw scherm en u ziet het verslag van de laatste show bovenaan met een aankondiging naar de nieuwe data!

Klik op deze link naar van de website van La Gitana Inglesa

14502807_552703608262219_6791633681512473474_n

 

 

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

 

%d bloggers liken dit: