Vliegadviezen

Lieve Mensen,

 Hier wat hints/ tips voor het uitzoeken van een vlucht:

Almeria is de dichtstbijzijnde luchthaven voor Vera. Alicante is echter een prima alternatief. De vluchten op Alicante zijn frequenter en vaak goedkoper. Zelf zou ik zoeken naar een voordelige vlucht op Alicante.  Sinds januari 2019 is ook Murcia International Airport (vroeger in de volksmond Corvera) open, echter vanuit Nederland zijn de vluchten nog beperkt! Er zijn wel al wat mogelijkheden vanuit België.

download

Waarvandaan u het best kunt boeken verschilt per keer, Transavia vliegt vanuit Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven op Almeria (in de zomermaanden)  en Alicante.  Ook de vluchten van Ryanair (vanuit Maastricht, Eindhoven) en Easyjet zijn zeer voordelig. Easyjet  vliegt vaak vanuit Dusseldorf / Niederrhein en ook uit Brussel. Net als tuifly.com. TuiFly vliegt ook dagelijks vanuit Oostende naar Alicante (tijdens hoogseizoen) en voor Westvlaamse en Oostvlaamse bezoekers van El Zorro is dat een schitterend alternatief voor drukke luchthavens zoals Charleroi en Zaventem.

Wilt u heel graag uit Nederland vliegen dan kan dat vanuit Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam op Alicante en in de zomer ook vanuit Rotterdam op Almeria met transavia (www.transavia.com). Als u op tijd boekt en goed zoekt komt u ook wel aardige prijzen tegen! Vanuit Amsterdam vliegt tegenwoordig ook een Spaanse maatschappij http://www.vueling.com op Alicante met scherpe tarieven.

Per juli 2016 vliegt ook de KLM op Alicante. Veel van onze zomergasten vliegen nu al op Madrid met de KLM omdat ze zulke goede prijzen hanteren. Dus zeker het nakijken waard zou ik zeggen!

Vanuit Antwerpen en Brussel kun je vaak met Virginair en Ryanair goedkopere tarieven vliegen ( op Alicante).

Soms is het de moeite waard eens op http://www.evakanties.nl of op https://www.goedkopevliegtickets.nl/spanje te kijken, maar let dan op dat u niet hoeft over te stappen.

Kortom goed op internet zoeken levert echt wat op!

Mocht u met de schoolvakanties en dus ook met de dure data zitten, kijk dan eens bijvoorbeeld op de Duitse site van Ryan Air. Soms vallen Duitse vakanties geheel anders waardoor bepaalde dure Nederlandse data op de Duitse site een stuk goedkoper zijn.

Als u een vlucht gevonden hebt of u heeft eerder al eerder gezocht maak dan voor een nieuwe zoektocht even uw cookies leeg!

Ook is het mogelijk met de bus naar Spanje te komen en dan in Benidorm een auto te huren waarmee u verder naar El Zorro of Vera Natura rijdt.

Een organisatie waarmee gasten goede ervaringen hebben is: http://www.boosten.nl  Telefoonnummer is 003145 522 7777

Autoverhuur

Een goede auto verhuur site is :

https://www.doyouspain.com/autohuur/index.htm

Zij vergelijken de diverse auto verhuur sites qua prijzen en voorwaarden.

Een andere goedkope site om auto’s te huren is http://www.easyterra.com  Zij hebben ook een Nederlands infonummer (telefoon) en dat is: 0800-265910.

www.sunnycars.com is een zeer bekende site, die al jarenlang de beste is in de ogen van de ANWB. Je krijgt er korting bij tweede boekingen. Alle kosten zitten inbegrepen, dus geen verborgen kosten!

http://alandaluscarhire.com/

Iets duurder, wel zeer betrouwbaar, full to full policy wat betreft benzine, gratis tweede bestuurder en kilometer vrij is. Maar vraag zeker de prijs op! Op de website staan geen prijzen voor meer dan 30 dagen, dus mail Noreen of Dave Baxter gerust op : info@alandaluscarhire.com Bellen kunt u op het volgende nummer: Dave Baxter 0034674046637 (engels).

 Een zeer trouwe, lieve klant (Eelke van Trix…) van ons krijgt al jaren de laagste prijs bij www.booking-centre-online.com  En nu dit jaar bij de volgende site: http://www.eautohuur.nl

Op Brussel Charleroi hebben ze de mogelijkheid tot overnachting met transfer en parkeren van uw auto: Ryanair vliegt namelijk vaak op ondoenlijke tijden:

http://www.booking.com/hotel/be/balladins-superior-charleroi-airport.nl.html

Flamenca Cars   Een klein betrouwbaar verhuurbedrijf zonder extra kosten. Papierwerk is al geregeld voor aankomst, dus u kunt bij aankomst op vliegveld (Murcia en Alicante) zo vertrekken! Geen rijen dus!  Echter een kleine vloot, dus op tijd boeken!

Een andere tip is www.amigoautos.com

Nieuwste tip is kijken op deze link wat zij als goedkoopste auto geven:

http://www.costablancauncovered.com/car-hire/car-hire-quote.html

Andere aanbieders met goedkoopste prijzen dit jaar:

www.sunnycars.nl

www.eautohuur.com

www.aurigacrown.com

www.carjet.co.uk

www.rentspain.com

www.firefly.com

Als u vaker deze kant op vliegt is het handig steeds bij dezelfde te boeken en een zogenaamd premier membership aan te vragen.

ADVIES:

Sinds dit jaar worden er zeer hoge kosten gerekend voor het afkopen van het eigen risico. Soms wel 3 euro per dag. Vaak wordt dit pas bij ophalen aangegeven! Lees hiervoor even goed de voorwaarden van uw huurauto door voordat u hem boekt! Let ook op dat u vrij bent in het aantal kilometers dat u rijdt! Huurt u vaker per jaar een auto of voor een langere periode, dan is het wellicht een idee om een verzekering af te sluiten om het eigen risico af te dekken! Dit kunt u hier doen:

www.insurance4carhire.com of hier: https://www.carhireexcess.com/

Wilt u ter plekke een goedkope auto huren dan kunt u dat doen bij costacoches. Kijk op de website: http://www.costacochesrentacar.biz/  (gevestigd in Antas ). U kunt de auto ook huren als u aankomt op Murcia International Airport. Hier kunt u wel direct uw auto afhalen, al het papierwerk word voor aankomst geregeld.

In Puerto Lumbreras kunt een auto huren bij Logar coches:

logar alguilar coches  Komt u er zelf niet uit, dan kan ik voor u contact met ze leggen!

Bij Caracola car hire in kunt u afspraken maken om de auto af te halen in Mojacar of Velez Rubio met telefoonnummer 0034-950 473 157.

De busdienst vanuit alle grotere steden naar alle steden is te zien op de volgende link:

http://www.alsa.es/portal/site/Alsa  Prima service en voordelig, het enige nadeel is dat ze maar 1 of 2 keer per dag gaan, dus reserveer uw kaartje op het internet en houd de klok in de gaten. Ze zijn onspaans, vertrekken altijd op tijd.

Er bestaan tegenwoordig ook diverse mogelijkheden tot transfers, kijkt u hier:

https://exclusiveairportshuttles.co.uk

exclusive-banner-250x

Iedereen spreekt lovend over deze service!

Ze bieden een shuttle bus dienst aan vanuit Vera/Mojacar/ Garrucha naar Alicante/ Murcia International Airport en Almeria. Altijd de moeite waard om even na te gaan!  Als je de vaste bus service wilt nemen is het handig om even de tijden na te gaan voordat je je vlucht boekt!

De sites van de luchtvaartmaatschappijen nog eens op een rij:

https://www.goedkopevliegtickets.nl/spanje

www.transavia.com

Vooral als u vroeg boekt voordelige tarieven. Vliegen tegenwoordig van Amsterdam/ Rotterdam en Eindhoven alsook van Amsterdam en in de zomer vanuit Maastricht naar Alicante.

www.virgin-express.com

Let op: deze vliegt vanaf Brussel naar Murcia en Alicante voor hele lage prijzen.

www.klm.nl

Vanuit Amsterdam rechtstreeks op Alicante of Madrid.

www.easyjet.com

Vanuit de Duitse grensstreek naar Alicante en zelfs op Murcia (nog beter) voor spotprijzen, zelfs in het hoogseizoen.

www.ryanair.com

Vanuit de Duitse grensstreek en Brussel Charleroi en vanuit Eindhoven en Maastricht naar Alicante en zelfs op Murcia (nog beter) voor spotprijzen, zelfs in het hoogseizoen.

www.tuifly.be

Vanuit Alicante of Murcia op Brussels, Chaleroi of Oostende!

www.vueling.com

Vanuit Amsterdam op Alicante.

Groetjes en succes met boeken,

Denise.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: