Amandelbloesem

Jammer genoeg waait het nu wat hard, maar toch zien we overal de eerste amandelbloesem hard haar best doen te voorschijn te komen. Deze prachtige sprookjesachtige bloesem spreekt erg tot de verbeelding en ik kan me voorstellen dat legenden en lokale verhalen zo ontstaan..

Er was eens een heel mooie Noorse prinses die getrouwd was met een knappe rijke Moorse kalief. Ze hielden veel van elkaar en woonden in de mooie streek rond Alicante. Ondanks een land vol zon, lekkere vruchten en bloeiende bloemen, was de Noorse prinses toch erg verdrietig. Ze kreeg heimwee naar haar vaderland en miste vooral de witte sneeuw in de wintertijden. Haar verdriet deed ook de Moorse Kalief erg veel pijn. Toen de prinses op een dag weer met betraande ogen uit de kasteelramen over de groene heuvels en de blauwe oceaan tuurde naar een sprankeltje wit, kon de verliefde Kalief het niet meer aanzien. Er moest een oplossing komen!
Ook de Kalief dacht terug aan zijn vaderland en daarmee aan de witte bloesem van de amandelbomen. Hij kreeg een geweldig idee! Hij liet duizenden amandelbomen naar Spanje overbrengen, waar ze rondom het kasteel werden geplant. De prinses was inmiddels zo treurig dat ze niet meer naar buiten wilde kijken en de luiken voor altijd gesloten hield. Maar toen op die mooie dag in februari toen alle amandelbomen volop in bloei stonden, gaf de Kalief het bevel dat alle luiken van het kasteel weer open moesten. Toen de prinses na aandringen van de Kalief toch uiteindelijk naar buiten keek, wist ze niet wat ze zag. Overal waren de velden wit, net alsof het pas had gesneeuwd. En de Noorse prinses en Kalief leefden nog lang en gelukkig tussen hun amandelbomen.

En inderdaad de bloesem spreekt tot de verbeelding, de donkere gegriefde stam, met enkel die prachtige witte, lichtroze tot zeer donker roze bloesem is echt een surreëel aanzicht…

Hier wat plaatjes:

 

 

Van de Cabezo de la Jara (Puerto Lumbreras) in amandelbloei het volgende filmpje:

 

 

1 reactie (+voeg die van jou toe?)

 1. jacqueline
  feb 03, 2015 @ 17:53:18

  Hallo allemaal,

  Wat n mooie lieflijke plaatjes. En wat n verschil met de natuur in de zomer. Leuk om te zien thkz

  Like

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: