Filmpje over natuurpark Las Marias-Los Velez, waar wij zo graag wandelen en op uitkijken!

http://www.rtve.es/m/alacarta/videos/el-bosque-protector/bosque-protector-sierra-maria-velez-bosque-umbria/1369932/?media=tve

In de documentaire leggen ze uit hoe dit waterrijke stukje natuur de strijd tegen de verwoestijning gewonnen heeft. Het oorspronkelijke woud is opgebrand in de ovens van de intensieve koper en ijzermijnen. Later kwam daar de vervuilende open marmer mijnbouw bij. Gelukkig is het tij op tijd gekeerd door herbeplanting van het gehele gebied. De dennen zijn oorspronkelijke soorten die zowel wind, kou, hitte en droogte goed kunnen weerstaan. Met het bos is ook het water teruggekomen. Alleen de sabina´s…de steeneiken groeien zo langzaam dat deze het landschap nooit meer zo zullen bepalen als eeuwen geleden.

 

Video

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: