Milieustickers voor auto’s in Spanje.

Interessant om even dit artikel door te nemen. Spaanse gemeentes vanaf 150000 inwoners hebben vanaf nu een jaar om deze laag emissie zone’s in te voeren. Gemeentes hier in de omgeving zullen zijn, Murcia, Lorca en Almeria.

De Spaanse milieusticker is niet te verkrijgen voor in het buitenland geregistreerde voertuigen. Een Duitse, Franse of Oostenrijkse milieusticker is ook in Spanje geldig.

Heb je nog geen milieusticker, koop dan voor je op reis gaat naar Spanje het Franse vignette Crit’Air, dat is ook handig op doortocht door Frankrijk. De Franse sticker kost € 4,51 inclusief verzending naar Nederland. De sticker is gekoppeld aan het voertuig en is onbepaalde tijd geldig.

Je kunt de sticker bestellen via de officiële website certificat-air.gouv.fr. vignette Crit’Air, Belangrijk is hierbij wel dat je je moet voorbereiden. Volg daarom eerst het ‘stappenplan bestelling’ van de ANWB.

Een sticker ter plaatse kopen of bestellen per post is niet mogelijk. De sticker is ook niet verkrijgbaar bij de ANWB.

Wie met de auto via de Route Du Soleil naar Spanje komt hoeft zich geen zorgen te maken om de milieusticker. Voor de snelweg 7, dwars door Lyon, hoef je geen sticker te hebben.

Deze laatste tips komen uit de Nieuwsflits. De nieuwsflits is bedoeld voor wintergasten in Vera Playa, Spanje en omgeving. Als u de nieuwsflits wilt ontvangen kunt u een mailtje sturen aan zonzoekers.marga.rooze@gmail.com.

In 2023 milieusticker in 149 Spaanse steden – ESPANJE! | Reis- en cultuurmagazine over Spanje

4 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Henri S
  jan 06, 2023 @ 21:58:58

  Hallo mensen van El Zorro. Bedankt voor de informatie. Niet erg collegiaal van Spanje om de uitgifte van milieustickers voor buitenlanders aan een buurland over te laten, maar goed. Nou hadden we toch al geen plannen om de steden in te rijden met onze kampeerbus, wij parkeren liefst buiten de stad en gaan dan per fiets of OV de stad in. Hopelijk zijn die lage emissiezones alleen in de stad zelf en niet de kleinere plaatsen eromheen.

  We wilden eigenlijk dit jaar weer eens proberen naar El Zorro te komen. Helaas lukte dat afgelopen jaren om verschillende redenen niet. We gaan ook geen reservering maken, in elk geval niet lang van tevoren. Wij rijden met een kampeerbus ‘históricos’ en hopen zonder problemen jullie te kunnen bereiken. Hopelijk tot ziens deze zomer! Groeten Henri Schönbeck en Marry Sprenkeling.

  Like

  Beantwoorden

  • el zorro
   jan 07, 2023 @ 09:06:47

   Hoi Henri, collegiaal of niet, beter geïnformeerd dan onwetend. Ik zag op de anwb site heel veel mensen met boetes voor rijden met campers in laag emissie zones in Londen. Dat moet natuurlijk voorkomen worden. Deze zones zijn alleen in steden groter dan 150.000 inwoners en ook daar kiezen ze gebieden binnen de stad, niet de hele stad. Vooralsnog is het alleen actueel in Barcelona en Madrid. De steden hebben nog een jaar om te bedenken hoe en wat. Dus veel steden zullen het erg beperkt doen. En jullie zijn van harte welkom. In de maanden april en mei is het wel handig even te informeren via de Whatsapp of telefoon of er plek is, 0034/666295544, de rest van het jaar lukt het altijd gewoon aan te komen rijden. Hasta pronto!

   Like

   Beantwoorden

 2. Leen Harrewijn
  jan 08, 2023 @ 10:51:19

  Dankjewel Denise en groeten van Leen

  Like

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: