Wandeling in de Estrecha de Rio Luchena

Op een nog steeds zeer warme zaterdag zijn we op zoek gegaan naar deze prachtige wandeling. Ik had mazzel, zat super chill in de buggy met Mister M., heel erg gaaf. Na een prachtige rit door het prachtige natuurpark en langs de marmergroeves kwamen we aan bij de dam van Valdeifierno. Daar eerst de trappen af, de kloof in, op zoek naar het water van de Rio Luchena.

Wat een indrukwekkende plek, met geweldige rotsformaties, prachtige poeltjes met heel veel libelles, vlinders en kikkers en de gieren boven ons hoofd.

Na een tijd vonden we de oorsprong van de Rio Luchena en konden we daar ff genieten van een duik in het heerlijke bronwater.

Daarna moesten we de 5,5 kilometer weer teruglopen, inmiddels bijna in de 35 graden, maar het is gelukt. De volgende keer zetten we een tweede auto bij de bron.

Kortom een geweldige wandeling met wat welverdiende tanques achteraf en lekker aan de bbq!

2 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Henk Vellinga
  sep 10, 2022 @ 17:52:00

  Jemig wat een schitterende wandeling in een prachtige omgeving. Komt vast en zeker nog wel eens in de planning voor. Gezellige bbc. Lieve groeten Henk en Janny.

  Geliked door 1 persoon

  Beantwoorden

 2. coolenjean
  sep 10, 2022 @ 18:01:52

  Prachtig, kunnen bijna niet wachten tot januari. Gaan we zeker doen. Liefs en groetjes aan allen die we kennen.Verzonden vanaf mijn Galaxy

  Like

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: