Prettig Bloot

El Zorro is een prettig bloot locatie. Hieronder kunt u lezen wat dat precies inhoud!

U kunt ook deze link volgen:

folder prettig bloot

 

Prettig Bloot Locaties

Naaktrecreanten geven zich letterlijk bloot. Iedereen die wel eens bloot recreëert weet dat het een enorm gevoel van vrijheid geeft. Toch ben je ook kwetsbaar. Daarom hecht NFN groot belang aan veilig en respectvol recreëren. Met een groeiend aantal organisaties worden hierover eenduidige afspraken gemaakt onder de noemer ‘Prettig Bloot’. Er zijn twee varianten: het keurmerk en de accreditatie. 

NFN en de locaties die het keurmerk of de accreditatie voeren, hebben duidelijke afspraken gemaakt over gewenste omgangsvormen en over scheppen van duidelijkheid ten aanzien van bloot recreëren. Denk bijvoorbeeld aan het stimuleren van bloot op het terrein of de coulante en respectvolle manier waarop wordt omgegaan met pubers en met mensen die relatief onbekend zijn met naaktrecreatie. Maar ook het bieden van duidelijkheid over waar en wanneer ongekleed zijn gewenst is.

NFN reikt het keurmerk en de accreditatie jaarlijks uit aan blootlocaties die een aanvraag doen en zich verbinden aan de onderliggende afspraken. Deze locaties zijn voor de bezoekers te herkennen aan het vierkante Prettig Bloot-gevelbord met bijbehorende jaarsticker. Tevens vermeldt de locatie het logo en een omschrijving van de Prettig Bloot-afspraken op de eigen website. De locaties zijn gemakkelijk te vinden in de locatiezoeker BlootKompas! via het selectiecriterium ‘Prettig Bloot Locatie’.

Opmerkingen of vragen over het naleven van de afspraken op een Prettig bloot-locatie kan je kwijt via prettigbloot@nfn.nl. Bespreek eventuele klachten altijd eerst met iemand van het bestuur of de directie van de locatie.

190410_prettigbloot_15x15_v2_lb-1

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: