Geldige Zorgpas altijd mee op reis!

Als u naar Spanje reist heeft u genoeg aan een Nederlandse zorgverzekering. Echter tegenwoordig moet u vaak de Europese zorgpas zelf aanvragen. Soms staat deze aan de achterkant van de pas, soms heeft u hier een aparte pas voor nodig! Mocht u zorgverzekeraar deze niet automatisch aan u versturen, vraag deze dan zelf aan.

Deze zogenaamde EHIC, European Health Insurance Card (EHIC) is voor de Spaanse medici uw bewijs van verzekering. U dient dan naar de services te gaan van de seguridad social, dus geen particuliere klinieken!

Let op, de EHIC-pas is beperkt geldig. U vindt de geldigheidsdatum rechtsonder op de EHIC-pas.

Het is niet zo dat u zonder deze kaart helemaal geen eerste hulp krijgt, in het geval van een levensbedreigende situatie helpen ze u wel, maar het voorkomt heel veel problemen als u de juiste pas mee op reis neemt! Deze moet er uit zien als onderstaand voorbeeld!

EHIC

 

 

2 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. philivd
  jul 24, 2017 @ 15:51:37

  elk jaar in het begin van het jaar vraag ik deze aan want het duurt een tijdje eer je hem in huis hebt

  Like

  Beantwoorden

 2. Herman van Boxtel
  jul 27, 2017 @ 07:05:46

  Dank voor de tip. Yenny en Herman.

  Like

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: