Kanonnen van Cartagena (1934)

Wederom een geweldige tip van Trijntje en Gerrit! Ontzettend bedankt!

Bateria de Castillios / Kanonnen van Cartagena (1934)

Op het schiereiland La Azohia kun je de kanonnen van Cartagene bezoeken. (gratis)

De twee kanonnen liggen op een schiereiland. Het fort is goed gerestaureerd. Vanaf de parkeerplaats is het nog een paar honderd meter over een breed, deels grindpad lopen tot je bij het fort bent. Je kunt dan doorlopen langs een helling of een wenteltrap naar boven nemen. Boven vind je de twee kanonnen. Ze konden granaten afvuren van 15 inch doorsnee, 1000 kg. zwaar en over een afstand van 35 kilometer(!)

 

 

Of ze ooit gebruikt zijn blijft onduidelijk, hun afschrikwekkende uitstraling bleek al voldoende. Vermoedelijk zijn er enkel saluut- en oefenschoten mee afgevuurd.

Vanaf El Zorro is de kortste route over Lorca en Totana, bijna alles is dan vierbaans. De rijtijd is dan anderhalf uur (112 km.) Veel mooier is de weg naar San Juan de los Torreros nemen en dan langs de kust Noord-Oostelijk rijden. Er is geen enkele aanduiding welke weg je moet nemen! Voorbij Los Madriles komt vrij vlot een afslag naar rechts. Neem die NIET. De volgende is de RM-E23, ruwweg een kilometer voorbij Los Madriles. Als je deze afslag hebt genomen zie je meteen een bord met o.a. de aanduiding “Bateria”, je zit goed! De een-baans, geasfalteerde weg naar de punt van het schiereiland is prima te rijden, let op voor tegenliggers! Aan het eind is een nette parkeerplaats en het laatste stukje moet je lopen. Het uitzicht is geweldig! Er zijn bankjes, dus neem de koffie mee!

 

Als je van plan bent die kant op te gaan kun je eventueel meteen naar de “Erosiones de Bolnuevo, prachtige geërodeerde rotsen!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: