Almeria, het Alcazaba.

Almeria, met het prachtige Alcazaba fort.

Almeria ligt op slechts 150 kilometer van El Zorro. De route naar Almeria is zeer eenvoudig, daardoor lijkt de rit vrij snel te gaan!

Almería ademt een echte Andalusische sfeer uit, zonder overrompeld te worden door toeristen. Almería ligt aan een brede baai en was duizend jaar geleden een machtige stad, want van hieruit regeerden de Moren over grote delen van Andalusië en Murcia. De blikvanger van Almería is dan ook het Moorse fort Alcabaza uit de 11de eeuw.
Koos en Trees waren zeer onder de indruk van dit fort en de bijgaande foto´s zijn dan ook door Koos gemaakt. Het fort is op maandag gesloten. De toegang is gratis.

Nadat de christenen de stad in de 15de eeuw heroverden, konden zij natuurlijk niet achterblijven en bouwden wat lager de Cathedral, die ook iets van een versterkte burcht heeft, want hij was tegelijk bedoeld als verdedigingsvesting tegen piraten. Tussen de Cathedral en de Paseo de Almería speelt het dagelijkse leven zich af volgens de Andalusische traditie, met respect voor de siësta: bedrijvig in de ochtend, rustig na de middag en vanaf een uur of vijf weer een drukte van jewelste.

De oude stad is een wirwar van straatjes met handelszaken, cafés, bodega’s en oude wijnwinkels, onderbroken door grote en kleine pleinen, zoals de Plaza Vieja, het mooiste plein van Almería. Om te flaneren kan je naar de ramblas in het nieuwere deel van de stad. Die lopen door tot aan de haven, waar ’s ochtends de vissersboten aanmeren. Almería heeft ook een gezellige zeeboulevard met zandstranden op het einde. Trek ’s avonds naar de overvolle bars en cafés voor een tapeo en een sherry of een wijntje.

Wat meningen van mensen die het fort reeds bezochten:

prachtig alcazaba, mooi gerestaureerd, met mooie tuinen en bloemen en bomen die magnifiek bloeien in het voorjaar, mooie uitzichten over de stad en de haven van almeria, het is bovendien gratis te bezichtigen !

Deze Alcazaba is zeer de moeite waard om te bezoeken. Het torent boven de oude wijken uit en is zeer goed te bereiken. Mooi uitzicht op de stad en bergen. Schitterend gerestaureerde watertrap.

Een nog in origineel staat, dus niet kapot gerestoreerd Moors verdedegingswerk, dus geen parkeerplaatsen in de buurt, het wordt trappenlopen. Gratis toegankelijk, geen massa toeristen, mooie tuinen en een prachtig uitzicht. Verwacht geen Alhambra maar gewoon een origineel moors militair gebouw zoals het destijds bedoeld was. Een bezoek meer dan waard.

Je kunt van bovenaf mooi de muren in de omgeving zien die het geheel ooit beschermden. Boven de stad staand bij de muren, heb je een mooi panorama over de hele stad. Er waren eigenlijk geen zaken die niet leuk waren. Neem alleen een fles water mee.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: