Spaanse bureaucratie

Over de Spaanse bureaucratie is al veel gezegd en geschreven, maar ook de echte liefhebbers van Spanje ontkomen er niet aan om te moeten toegeven dat de bureaucratie een behoorlijk ontmoedigende en negatieve factor is in het Spaanse leven. Natuurlijk went het en leer je er ook beter mee om gaan naarmate je hier langer woont, de taal beter spreekt en de importantie van bepaalde zaken beter in kunt schatten. Nu ik beter de weg ken hier in het systeem is het niet meer zo frustrerend en zijn bovendien mijn verwachtingen bijgesteld…..
Toch herken ik mij nog regelmatig in het onderstaande filmpje….
Al moet ik eerlijk zeggen dat deze ambtenaar wel veel onvriendelijker kijkt dan de mensen die ik in de praktijk tegenkom.
Mijn sofinummer in Nederland moest ik altijd opzoeken, terwijl ik na 6 jaar Spanje alle NIE nummers van mijn gezinsleden uit mijn hoofd ken.. dat zegt wel genoeg..

Geniet van dit meesterlijke filmpje!

2 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Joost van Dijk
  sep 08, 2014 @ 17:42:48

  Ja Denise, inderdaad! Super goed filmpje………. !! Dank je wel. Groet voor nu, Joost

  Like

  Beantwoorden

 2. Tilly Suijkerbuijk
  sep 09, 2014 @ 10:09:58

  mooi filmpje denise zal er voortaan maar rekening mee houden dat je een nietmachientje bij je hebt.

  Like

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: